Boat: Mohawk (Indian Canoe) Solo 13, Photo: Kai Strieder

Ik geef Freestyle les volgens het ACA curriculum en dat bevat 5 levels; elk level duurt ongeveer een dag. Hoe ver we binnen een dag komen hangt echter van de cursisten af: iedereen leert op zijn eigen snelheid.

Je hoeft geen bijzondere uitrusting te hebben: een soloboot, een rechte peddel en een zwemvest zijn in principe voldoende. Een kniematje in je boot is daarnaast aan te bevelen. Goede basisvaardigheden zijn wel een groot voordeel, en ik zal deze in het begin van elke cursus herhalen.

In mijn woonplaats Alkmaar is altijd ergens een rustig plekje te vinden. Op Camping Alkmaar zit je na een overdraging van 250 m binnen bereik van een aantal geschikte leslocaties. Alternatief beveel ik De Pinksterbloem aan, een Bed & Breakfast in Bergen. Maar ik ben ook bereid om naar een andere plaats te komen. Voorwaarde is dat er zo min mogelijk stroming, wind en golven zijn.

Les kan in de groep of individueel. Een groep wordt te groot als er meer dan 5 vaarders zijn. Kijk in mijn agenda voor de volgende cursus!